Община Банско в готовност за Световната купа по ски

Четвъртък, 09 Февруари 2012 19:27 | | Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

Община Банско, известна със своето гостоприемство, се е погрижила за доброто настроение на посетителите на града по време на Световната купа тази година. През зимен сезон  2012 ще се проведе Световна купа мъже и Световна купа жени. Седмицата между двата старта ще бъде изпълнена с интересни прояви, организирани от общината.

Дни преди официалното откриването на Световна купа жени на 21 февруари, Георги Христов ще пее в Читалище “Никола Вапцаров”. На следващия ден в продължение на два часа от 16.00 до 18.00 часа ще се проведе зимен карнавал. Той се очаква да започне от начална станция на кабинков лифт и да завърши на централния площад в града. Същата вечер ще се проведе и кулинарна изложба “Това е Банско”, на която местните механи ще имат възможността да представят своите гозби, а гостите да усетят вкуса на традиционната банска кухня.

Фолклорните групи от Банско ще забавляват посетителите на курортното градче на 23 февруари, “Традиция с бъдеще” ще започне в 18.00 часа. Община Банско предоставя на гостите си уникалната възможност да опитат традиционната банска кухня, да усетят вкуса на месните деликатеси и да отпият глътка вино.

“Община Банско ще направи всичко възможно представянето й  да бъде на високо ниво чрез мероприятията, които организира. Искаме от чуждестранните гости да бъде видяно и истинското, и старото лице на Банско – с неговата култура, традиции, песни, танци и местни гозби. Защото комбинацията между старото, традиционното и модерната ски зона, прави Банско толкова уникално и специално място”,  заяви кметът на община Банско Георги Икономов.


Добави коментар

Защитен код
Обнови