Проблем със снабдяването с дърва за огрев в Разложко

Петък, 10 Февруари 2012 14:36 | | Печат | Е-мейл | 0 Добави коментар

В Разлог съществува сериозен проблем със снабдяването с дърва за огрев. В складовете количествата са почти изчерпани и не могат да задоволят нуждите на всички желаещи да си закупят дърва.

Тази година зимата в района се оказа изключително студена и резервите на стопаните са изчерпани.

"Обикновено наесен доставяме между 8 и 10 кубика за семейството ни, достатъчни са ни. Отопляваме се с печки и камини с твърдо гориво и досега даже са ни оставали по кубик-два напролет. Но тази година ниските температури, които се превърнаха в тенденция, а не са изключение само за два-три дни, са причина да изгорим всичко. Имаме още за около две седмици”, коментира 48-годишният Иван Белчев. „Ходих няколко пъти до складовете, но хората ми обясняват, че заради дълбокия сняг в гората е невъзможно да снабдяват. Просто не може да се влезе. Много съм притеснен", сподели Белчев.

Повече от месец на територията на Разлог има голяма снежна покривка. В горските масиви снегът минава и метър. Това затруднява както добива на дърва, така и превозването, информираха официално от Държавно горско стопанство -Разлог. „На много места има снегонавявания, невъзможно е горските служители да маркират или определят дърва за сеч за огрев. Снегът е много дълбок и дори специализираната техника не дава възможности”, съобщават от ДСГ – Разлог.

В момента няма дърва нито на временен склад, нито на склад в гората. Въпреки това усилията на ръководството на горското в Разлог са насочени към решение на проблема и евентуално доставка от други места.

Автор: Лина Пъргова, E79 News

Допълнителна информация

  • Източник: http://dariknews.bg/
Последно променена на Петък, 10 Февруари 2012 14:41

Добави коментар

Защитен код
Обнови